Hoe het werkt

Je wilt een andere auto, maar kan jouw aankoop niet in één keer bekostigen. Dan kan je met het Opel Betaalplan jouw toekomstige auto financieren. Zo hoef je niet te sparen en heb je er ook geen zorgen aan. Je betaalt namelijk elke maand een deel van jouw nieuwe auto af. En je regelt alles in één keer bij jouw Opel dealer. Ook dat is wel zo prettig. Opel Betaalplan wordt aangeboden door Stellantis Financial Services, dé lease- en financieringsmaatschappij van Opel.

De voordelen voor je op een rij:
  • altijd een passend financieringsvoorstel dat bij jouw wensen past
  • altijd aantrekkelijke aanbiedingen op financieringen in de showroom
  • je bent altijd verzekerd van de beste service en mobiliteit
  • alles in één keer geregeld
Brochures:
Welke financiering past bij je?

Je kunt kiezen uit twee vormen van financiering. Beide zijn gebaseerd op een aflopend krediet. Misschien een ingewikkeld verhaal, maar wij helpen je graag met het maken van de beste keuze.

Aflopend krediet

Bij een aflopend krediet betaal je jouw auto binnen een vastgestelde tijd af. De kosten, zoals de rente, zijn van tevoren vastgesteld. Zo weet je van tevoren wanneer je alles hebt afbetaald en je weet ook precies waar je aan toe bent. Je kunt kiezen uit twee aantrekkelijke soorten aflopend krediet:

1. Opel Betaalplan

Je betaalt elke maand een vast bedrag dat vooraf is afgesproken. Na de laatste betaling is de auto van je. Omdat jouw Opel-dealer zeker weet dat je de eigenaar wordt, kan hij je een voordelige aanbieding doen.

2. Opel Betaalplan met restantbetaling

Ook hier betaalt je elke maand een vast bedrag. Alleen lost je niet het gehele bedrag af met deze maandelijkse betalingen. Er blijft een afgesproken bedrag open aan het eind: het restant. Je kunt dit restant betalen, of je kan jouw auto inruilen. En eerlijk is eerlijk, de auto is dan meestal meer waard dan het restant.

Rekenvoorbeeld
Betaalplan met restantbetaling
Hoeveel kan je eigenlijk lenen?

Hieronder vind je twee voorbeelden van iemand die een krediet afsluit voor het kopen van een Opel. Zo weet je wat je ongeveer kunt verwachten. In de voorbeelden hebben we rekening gehouden met een bedrag dat iemand minimaal nodig heeft om te kunnen leven, afhankelijk van de gezinssamenstelling. Natuurlijk kan jouw persoonlijke situatie hier van afwijken. Je kunt aan de gegeven voorbeelden daarom geen rechten ontlenen.

Voorbeeld 1:

Je bent alleenstaand en je bent van plan een auto aan te schaffen van € 14.000. Jouw oude auto is € 6.500 waard. Deze ruilt je in. De overige € 7.500 wil je lenen. Je heeft een vaste baan met een netto inkomen van € 1.600 per maand. Als we jouw vaste uitgaven hiervan aftrekken, houdt je € 500 over. Dit bedrag mag je gebruiken voor het afbetalen van de lening.


Netto inkomen
€ 1.600
Woonlasten
- € 350
Levensonderhoud
- € 750
Netto besteedbaar inkomen
€ 500
Voorbeeld 2:

Je bent getrouwd en je heeft een gezin met twee kinderen. Je bent van plan een auto aan te schaffen van € 25.000. Jouw inruilauto is € 10.000 waard en de overige € 15.000 wilt je lenen. Je heeft een vaste baan met een netto inkomen van € 1.900 per maand. Jouw partner heeft een vast netto inkomen van € 1.200 per maand. Als we uw vaste uitgaven hiervan aftrekken, houdt je € 1.350 over. Dit bedrag mag je gebruiken voor het afbetalen van de lening.


Netto inkomen
€ 3.100
Woonlasten
- € 800
Levensonderhoud
- € 950
Netto besteedbaar inkomen
€ 1.350

Andere optie?

Private lease

De berekening van uw leencapaciteit is indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Uw uiteindelijke aanvraag zal op meer elementen beoordeeld worden en worden getoetst bij het BKR. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend en uw individuele situatie kan verschillen. Opel Betaalplan is een product van Stellantis Financial Services en wordt u aangeboden door Stellantis Financial Services Nederland B.V. (registratienummer AFM 12007744). Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe.